Favorite Songs

 
Min absolut favorit song när jag var liten. Lyssnade på den jämnt! Dansade som en tok till den.
Även Björn Rosenström va poppis. Haha. Typ från då jag var 3-10.
 
 
Även denna låt lyssnade jag på 24/7 under hela tonåren. Älskar den fortfarande.
I början av tonåren var det ju anton och affe, fonky fresh, simple plan som gällde. Haha nostalgi.
 
 
HAHA :)
 
Den som går på repeat nu är denna. Älskar att ha hölurarna i på högsta och snurra runt med bilen och sjunga. bäst.

KUNDE INTE SAGT DET BÄTTRE SJÄLV.


Hej mitt vinterland!


29 Oktober 2012

Hej! Har helt glömt bort att jag har en blogg den här helgen. Har alltså haft en del att göra.

I Fredags åkte jag till Marie och var där tills Dennis kom förbi. Sebbe kom också hem. Packade ihop oss, Jag Dennis Marie och Sebbe, + Holm och åkte hem till oss. Spelade kinect och drack cider/öl! Hade det allmänt bäst.
Blev att jag sebbe och dennis delade säng, haha! och marie och holm fick dela madrass.
 
På lördagen åkte vi ner på bynn och hämtade Boss. Dennis och Sebbe drog iväg en stund och jag och Marie åkte hem igen.
Efter att ha varit hemma en stund kom Dennis Sebbe och Simon hem så hade Älsk köpt en stiftelse biljett till mig som jag ska gå på i Februari, tack så himla mycket. Fin överraskning älskling!
 
Käkade mat och spelade osv. (: Söndan blev de dega i soffan hos marie och käka hämtmat. Och skjussa sebbe te bussen i bollnäs! Haft det super iallafall :) Hoppas ni också haft det!

26 Oktober 2012

Tjenis! Har eran fredag startat bra?
Jag åkte med Babe ner i morse vid halv 7, tog bilen till mor och skjussade syskonen till skola, därefter åkte jag och handlade och sen hem. Men SÅKLART hade Älsk låst fast jag sa innan vi åkte att jag inte hade någon nyckel så det var bara att sätta sig och köra 2 mil dit för att hämta nyckel och sen 2 mil hem igen. Super kul. Not.
 
Blev en godans frukost iallafall och efter den slocknade jag och sov tills nyss.
 
Ha en fin fin fredag hörrni!

Svartsjuka

Läser otroligt många gånger då folk skriver eller lägger ut en bild där det står att när en tjej är svartsjuk då är det som tredje världskriget och hon är så jävla jobbig, avtändande osv och när en kille är svartsjuk då är det "lite gulligt" ?
 
Aså allvarligt jag tycker det är minst lika jobbigt när en kille är svartsjuk. Varför skulle det vara GULLIGT när killar är det? och inte när tjejer är det?
 
Svartsjuka är såklart ok, och mysigt till EN gräns och då gäller det bägge hållen. Man vill ju självklart att partnern ska visa att han bryr sig att den är rädd om en.
 
Om man är tillsammans med någon så är tillit nyckeln till lycka, tycker jag iallafall.
Om man inte litar på varandra så funkar det inte.
Man är ju tillsammans för att man tycker om varandra, ÄLSKAR VARANN och ingen annan.
Vad finns det då att vara orolig över egentligen? Alla har ju sina gränser och det är viktigt att man respekteras varandras och pratar om det är saker man inte gillar eller som man tycker är jobbigt.
 
Men jag tror inte att det funkar om man går runt och är svartsjuk hela tiden, om man är tvungen att kolla varanns telefon dagligen eller smygkikar ens facebook osv. INTE OK nånstans!
 
Om jag undrar så frågar jag. Om han då sen skulle ljuga och vara otrogen  (värsta som finns!) eller nåt sånt jamen då är det ju hans förlust eller hur? Tycker inte man ska gå och hänga upp sig på saker och oroa sig i onödan.
 
Det är ju mycket roligare att vara glad över det man har. Vara rädd om det och vårda det ömt. Visa kärlek och respekt till varandra.
 
Jag har världens bästa kärlek, känner verkligen att vi har hamnat rätt och att vårat förhållande är så bra som det bara kan bli.
Jag vet att han älskar mig och jag oroar mig nääästan aldrig för jag vet att han aldrig skulle såra mig. Eller ja man vet ju aldrig, men jag tror till 99,9% att han aldrig skulle göra det. Min finaste hjärta. Tack för att du finns.
 
 
 

Det kom lika fort som det gick

Haha mysko rubrik? Ja det kom snö här också fast det är redan borta.
Har tänt ljus och ska laga risgrynsgröt och äta ost & skink mackor till middag. Mums.
 
I morgon är det helg och lov, hur skönt som helst. Hoppas ni får ett alldels underbart lov. Med massa tokheter och mys. Kram

This morning

Utsikten ifrån köksfönstret i morse. Hur fint? Läser på facebook att det snöar och stormar i lobbo och voxna, men här lyser solen! Tycker snön kan komma hit istället :D
Mongojag idag! Tur att man inte ser min FETA finne mellan ögonbrynen. Haha!
 

Saker ni kanske inte visste om mig

1.
Har ganska mycket tvångstankar.
Förut var det värre t.ex. Då måsta jag byta sängkläder 2-3 gånger i veckan annars kunde jag må dåligt över det och det kändes äckligt att ligga i sängen. Nu blir det ungefär 1 gång i veckan bara för vi bara har 1 uppsättning av sängkläder här just nu.
Om det är stökigt mår jag dåligt och blir på dåligt humör. Och om jag ligga i sängen och tänker på saker jag måste göra så måste jag göra det på en gång annars kan jag inte sova.
 
2.
Jag har bytt efternamn. Förut heta jag Carolina Engvall. (SÅ FULT). Men när mamma och peter gifte sig så var det bara jag och mormor som heta Engvall så då bytte jag till Fahlström (efter pappa då såklart). Men jag tror jag har kvar Engvall som mellannamn (?) för jag kände mig så taskig mot mamma så ville inte ta bort det helt. (HAHA).
 
3.
När jag var 5 och min lillebror 3, eller om va 6 & han 4, minns inte.  Då åkte vi på skoter till en stuga över isen på vintern. Brakka heter stället. Pappa och Loisan gick upp till stugan och tände brasa för vi skulle ju vara där över dagen.
Jag och Johan stannde på isen och lekte. Vi hade en sån där snowracer med oss och lekte att vi skulle gå till badhuset. Så skjussa jag han på snowracern och så gick vi mot isen där den såg tunnare ut. (puckade?)
Han klev av snowracern och så gick vi fram och båda två ramlade i. Minns det så himla tydligt. Bene drogs under isen och vattnet var kolsvart, kändes som skelettet stelnade och skrek vi. Minns hur Loisan kom springandes. Det var endå en bit ifrån stugan och slet upp oss.. Tycker inte om att vara på is eller vatten sen dess. Fiska är kul. Men isånnafall på land. Jag kan åka stor båt. Helst inte liten, men det händer.
 
4.
Nålrädd.
Har alltid varit det så länge jag kan minnas. Kan börja böla av att behöva ta stick i fingret.
Men jag har också kommit undan många gånger. T.ex När jag sprang in i en balkong nederdelen av en som är ovanför marken och rev upp hela pannan och flera ställen i huvudet fick åka in på sjukhuset och skulle sy, men jag bägde å bad, så jag gick bara limma och tejpa! HAHA :)
Även då ja egentligen va tvungen att ta stick i armvecket men vägrade då gick dom med på att de räckte i fingret. Haha.
Fast när jag piercat mig har jag alltid svimmat, och varit nära 2/4 gånger då jag tatuerat mig.
Tycker inte det gör ont men bara tanken på att sticka något i huden får mig att må illa.
 
5. Jag har ett ganska grovt synfel och ser skitdåligt, har haft glasögon sen jag gick i förskolan.
Ser inte saker på långt håll, Ser sämst på höger, och är ljuskänslig så får jätte lätt ont i huvudet. Jag måste ha glasögon när jag kör bil.
 
6. Jag är 3 veckor för tidigt född så egentligen skulle jag varit född 19 januari. Men jag hade bråttom ut och kom den 27 december. (:
 
7. Jag har inget HELsyskon. Men jag tycker inte man kan kalla dem halv, eller hel, eller plast. Dem är människor. Som jag växt upp med som jag har ett band med oavsett.
Jag har en lillebror som är 16. Han kom in i mitt liv när jag var 5. Alltså min första lillebror. Det är min Pappa, fd barn, dem va tillsammans tills alldeles nyss och han kommer alltid vara min bror för det<3
Sen har jag en lillesyster och en lillebror på pappas sida som är, 12 & 10, Lovisa och Marcus heter dem.
Sen har jag en lillebror och en lillesyster på mammas sida som är, 11 & 8, Alexander och Amanda heter dem.
<3

Johan

Lovisa

Alexander

Marcus
Amanda

Världens finaste syskon.

Förändring

Rosen och "Tavlan" köpte jag till Älsk i helgen, hihi. Kär!
 

Tiden springer fortare än man hinner med

Ja, här var det tomt.
Förra helgen var iallafall BÄST. Den absolut bästa helgen på länge.
På fredagen åkte jag med Mamma och Mormor till Gävle. Gick på Ikea och spelade Bingo. Blev en del nya saker och påfyllt i plånboken, hihi. Lämpligt.

Kom hem vid 1-2 på natten och då satt Marie och Dennis och spelade på varsin data så joinade dem.
Vid 04 åkte jag ner på byn och skjussa hem emilia med fl. Sen hem och satt vid datan en stund till. Gick och la mig vid 7, och sov till halv 9. Dem andra satt uppe.
 
Jag åkte till Boollnäs med lillebror och hade kvallitetstid. Var överallt, Rusta, Dollar, Jysk, Karlsson, Aqua, Stan, ja allt. Shoppade loss och fick med massa hem till hemmet.
 
Väl hemma var Bossen och Emilia här oxå, jag lagade mat tills oss och så blev det dricka lite och kinect! Så jävla kul. Haft träningsverk hela veckan. Har fortfarande lite i vadena. Haha. (PS. lägger nog upp videona sen för er som inte sett dom. HAHA)

 
Söndag blev en slappdag. Fick besök av lillesyster lillebror och Pappsen en sväng oxå. Hade dessutom Pysen där från tors-lör. Mys <3
 

Visste du att ..


Visste du att ..

 
Lärt dig nåt nytt?

Exited, och Nervös

Om ca. 30 min drar jag iväg och gör min 4:de tatuering! Nåt som jag velat gjort himla länge. Förväntar sig inte att någon ska förstå. Huvudsaken det betyder mycket för mig! Wie :D

The Fall, is beautiful


heart speak

Some people bring out the worst in you, others bring out the best, and then there are those remarkably rare, addictive ones who just bring out the most. Of everything. They make you feel so alive that you’d follow them straight into hell, just to keep getting your happiness.

Visste du att ..

Om 3 år ska alla svenska sedlar och mynt bytas ut mot nya.
Bland de nya pengarna finns en 200-kronors sedel och ett 2 kronors mynt. 
 
Detta kommer att kosta min 700 miljoner kronor, i priset ingår inte bara ny form och tillverkning av de nya pengarna utan även så måste alla tekniska system bytas ut i affärer.
 
 
På bilden syns Göran Östlunds förslag som vann tävlingen som anorndes över hur pengarna skall kommas att se ut. Detta har fått namnet "kulturresan".
 
 
 
 
Källa. Dagens nyheter, Riksbanken.

För er

Duktig jag är! Nu har jag ställt in 3 tidsinställda blogginlägg denna vecka. Dem kommer komma upp någon gång under för middagen varje dag men nåt trips eller trix ;) Kul va?
 
 

Tips - Hår

Hur du tvättar håret på ett skonsamt sätt.

1. Tvätta håret 1-2 gånger i veckan.
2. Använd dig utav både schampo och balsam
3. Använd dig av "salongs produkter"
 
1. Skölj håret
2. Massera in schampot i hårbotten och fortsätt skonsamt ut till längderna.

Gör om detta 2 gånger. 
(Anledning att du ska schamponera två gånger är för att första gången försvinner inte allt smuts och fett, det  är andra gånger det går in på djupet.)
3. Sköj ur
4. Applicera balsam enbart på längde och skölj av med lite ljummare vatten.
 
Jag ska förklara varför man behöver använda BÅDE schampo OCH balsam.
Schampo innehåller nåt som heter Tensider, tensiderna öppnar fjällskiktet och sönderdelar fettpartiklarna i hårstrået. Schampp har högre PH-värde än själv hårstrået.När fjällskikten är öppna blir håret kärvt och svårta att kamma, det blir flygigt och elastiskt. Schampo tar oxå bort de fett som bildas i hårbotten-talg.

 

 

Balsam har tillskillnad ifrån schampot ett lågt PH-värde. Det är därför man behöver balsam, för att balansera Ph-värdet i hårstråt och för att stänga fjällsiktet igen.

Man kan säga att man återställer hårståt till dess naturliga värde. Det blir en emulsion.

Inpackning innehåller samma saker som Balsam fast i en betydligt större mängd.

 


Sant och Falskt om HÅR

“Man ska tvätta håret varje dag för att det ska hålla sig rent och fräscht”.  
FALSKT
Att tvätta och schamponera sitt hår varje dag innebär oftast en onödigt stor påfrestning för håret, eftersom ett schampo trots allt åstadkommer lite slitage varje gång man använder det. Dessutom är ofta orsakerna till fet hårbotten är att hudens talgkörtlar är överaktiva. ”Talgflödet” är då extra stort och hårbotten blir snabbt fet. Talgkörtlarna producerar sebun, talg, som utsöndras på hudytan genom hårsäckarnas mynning och lägger sig på stråna. Alltås ju oftare du schamponerar håret dessto aktivare blir talgflödet som gör att håret "ser fett ut",

Tips: Om du då avvänjer håret och bara tvättar 1-2 gånger i veckan kommer talgkörtlarna vänjas vid det som i sin tur gör att håret inte kommer se fett ut redan efter en dag. 

Det här schampot måste vara det dåligaste schampot som finns för ditt hår. Ryser av tanken att folk använder detta..

MIN FAVORIT SERIE, vad gäller salongs schampo, + Serien REF. Funkar skit bra på mitt hår!
En liten flaska kanske kostar 120. Men tänk då oxå på att bara tvätta håret 1-2 gånger i veckan då räcker det läääängre.
 
 
 “Dyra salongschampon är bättre än billiga”.
SANT:

Schampon som kostar en slant fungerar faktiskt bättre än billiga supermarket-varianter, eftersom de innehåller högre koncentrationer av verksamma ingredienser. De är dessutom bättre ur miljösynpunkt sett; man tenderar att inte överdosera ett fint märke lika mycket som man gör med en lågprisprodukt.

 
“Hårvårdsprodukter kan reparera och bygga upp skadat hår på nytt”
FALSKT:
För ett trasigt hårstrå finns det inte mycket hopp vad gäller ”lagning” – dock hjälper de stärkande produkterna till med att bilda som en skyddande hinna runt strået, så att det inte ska skadas ännu mer.
 
“Citron bleker håret”.
SANT
Det stämmer, framför allt ikombination med solljus. Dock är det inte särskilt skonsamt utan väldigt uttorkande för håret.
 
 “Om man klipper sig ofta kommer håret att börja växa snabbare”.
FALSKT 
Klippning får inte aktiviteten hos de celler som producerar hår att öka, med andra ord får det inte håret att växa snabbare. Däremot gör regelbundna besök hos frisören att håret bättre behåller sin form och sin lyster. För att hålla samma längd på sin frisyr gäller klippning var sjätte till var åttonde vecka. Vill man snarare spara ut sitt hår kan man gå mer sällan, ungefär var tionde vecka brukar bli lagom.
 
 
 
Hoppas ni lärde er nåt nytt ;)

Tips Hemmagjord Ansiktmask

 

16 Oktober 2012

Hej!
Läget? Sitter hos min mor just nu och har gjort det sen sju i morse, skulle egentligen åkt till skolan för en timme sedan men jag glömde mitt busskort hemma. ): Nåja går minst lika bra att jobba hemma!
 
Mammsen har ju skaffat en kattunge ifrån djurskyddet, han utvecklas så otroligt mycket ifrån att ha varit väldigt skygg och nu gosar han och busar på. Lilla Picasso.

Dagens frulle

Mannagrynsgrött, 2 hårmackor med pepparsalami & ost, + ett glas juice. YUM!

Sovrummet

Älskar sovrummet<3 Det som är prio ett är en tvbänk/byrå till tv:n, sen kommer det nog kännas fulländat!

Hallen

 
 
Inte klar på långa vägar. Ny hatt och sko hylla SKA införskaffas, och en stor matta :) Ser så tomt ut. och eftersom de är dörrar/trappa över hela hallen så går de inte att fylla ut med saker heller.
 

RSS 2.0