Sant och Falskt om HÅR

“Man ska tvätta håret varje dag för att det ska hålla sig rent och fräscht”.  
FALSKT
Att tvätta och schamponera sitt hår varje dag innebär oftast en onödigt stor påfrestning för håret, eftersom ett schampo trots allt åstadkommer lite slitage varje gång man använder det. Dessutom är ofta orsakerna till fet hårbotten är att hudens talgkörtlar är överaktiva. ”Talgflödet” är då extra stort och hårbotten blir snabbt fet. Talgkörtlarna producerar sebun, talg, som utsöndras på hudytan genom hårsäckarnas mynning och lägger sig på stråna. Alltås ju oftare du schamponerar håret dessto aktivare blir talgflödet som gör att håret "ser fett ut",

Tips: Om du då avvänjer håret och bara tvättar 1-2 gånger i veckan kommer talgkörtlarna vänjas vid det som i sin tur gör att håret inte kommer se fett ut redan efter en dag. 

Det här schampot måste vara det dåligaste schampot som finns för ditt hår. Ryser av tanken att folk använder detta..

MIN FAVORIT SERIE, vad gäller salongs schampo, + Serien REF. Funkar skit bra på mitt hår!
En liten flaska kanske kostar 120. Men tänk då oxå på att bara tvätta håret 1-2 gånger i veckan då räcker det läääängre.
 
 
 “Dyra salongschampon är bättre än billiga”.
SANT:

Schampon som kostar en slant fungerar faktiskt bättre än billiga supermarket-varianter, eftersom de innehåller högre koncentrationer av verksamma ingredienser. De är dessutom bättre ur miljösynpunkt sett; man tenderar att inte överdosera ett fint märke lika mycket som man gör med en lågprisprodukt.

 
“Hårvårdsprodukter kan reparera och bygga upp skadat hår på nytt”
FALSKT:
För ett trasigt hårstrå finns det inte mycket hopp vad gäller ”lagning” – dock hjälper de stärkande produkterna till med att bilda som en skyddande hinna runt strået, så att det inte ska skadas ännu mer.
 
“Citron bleker håret”.
SANT
Det stämmer, framför allt ikombination med solljus. Dock är det inte särskilt skonsamt utan väldigt uttorkande för håret.
 
 “Om man klipper sig ofta kommer håret att börja växa snabbare”.
FALSKT 
Klippning får inte aktiviteten hos de celler som producerar hår att öka, med andra ord får det inte håret att växa snabbare. Däremot gör regelbundna besök hos frisören att håret bättre behåller sin form och sin lyster. För att hålla samma längd på sin frisyr gäller klippning var sjätte till var åttonde vecka. Vill man snarare spara ut sitt hår kan man gå mer sällan, ungefär var tionde vecka brukar bli lagom.
 
 
 
Hoppas ni lärde er nåt nytt ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0