BM

Var ju hos BM i förrgår, fick samma som vi har på föräldrautbildningen nu pga. att min går på semester. Har sammanlagt haft 3 st nu...
 
V24 (23+6): Vikt: 63kg, Hb:107, Fosterljud: 150 SF: 21
V29 (28+6): Vikt: 65kg, Hb: 111, Fosterljud:140 SF:25
V31 (30+6) Vikt: 68kg,  Hb: -  Fosterljud: 135 SF: 29
V33 (32+6) Vikt: 68kg Hb:114 - Fosterljud: 140 SF:30
V35 (34+5) Vikt: 69kg Hb: Fosterljud: 134 SF:32
 
Allt såg PRIMA ut, den ligger fixerad! Fyfan va ont det gjorde när hon skulle känna om den var det, slutade typ andas och trodde jag skulle svimma haha. Hon kände bara axlarna så huvudet är väldigt långt ner! Inte så konstigt att det känns som den är på väg ut ibland och alla stickningar..
 
SKönt iallafall att den ligger rätt! Igår hade jag konstanta sammandragningar (igeeen..) men antar att det bara är livmodern som övar sig. Om llite mer än en vecka får du gärna kika ut! Jag är verkligen otålig nu, och nyfiken :) ska bli så spännande att se va det är som gömmer sig där inne.
 
Fick även min journal och skriva typ "förlossningsbrev".
 
Va tror ni att det är en liten tös, eller en liten pojke?:) Lämna gärna en liten kommentar. Tycker sånt där är så roligt att höra :D Hihi kram

V36

Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåtoch trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. 

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration. 

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) 

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas). 

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.
 

V35

Gick ju in i vecka 35 i torsdags!
Har haft en heel deel sammandragningar, härom helgen hade jag sammandragningar var 5 minut och stickningar neråt även fast jag bara låg och vila så jag tror det måste ha varit förvärk för annars ska det ju försvinna om man vilar? 
Annars mår jag bra! Försöker att inte överstränga mig så mycket. Överansträgning= ont i ryggen, sammandragningar, illamående osv.
Ha även MASSA uppstötningar typ, det trycker på för mycket så när jag lägger mig ner på nå vis eller sitter för hopkrupet så kommer det upp, obehagligt och äckligt!
 
Märks att det är riktigt trångt där inne då jag konstant har fossingar som trycker på höger revbenen..
Har även börjat fatta att det är hicka bebisen har, så himla gulligt man känner så tydligt även Dennis gör det<3 Det tyder ju på nåt bra = övar på att andas så den får mer än gärna hicka omkring där inne :D

I morgon ska jag till Barnmorskan och Föräldrarutbildning del 3. Ska bli skoj!
Kanske kan mobilblogga därefter.

 
 


 
 

Knöa hian utomhus

Här inne är det ett super fint typ "stall" med 3 boxar. Vi har även en hästhage och en hundhage som inte syns på bilderna =)
 
 

Knöa hian nedervåning

Såhär ser hallen ut JUST NU, men jag vill ha en vit sko och hatt hylla och en ljus stor matta och sen några fina detaljer. Men det får vänta tills man hittar det man verkligen vill ha, jakten får fortsätta och så länge får det se ut såhär :)

 
 

Vårat lilla plutt kök :) älskar det faktiskt! DISKmaskin har vi dessutom, ett stort skafferi som inte syns opå bilden. Är dock på jakt efter en "hutch" då det inte finns några LÅDOR ? Liksom vart ska man ha bestick och annat joll.
Vardagsrum / Mat del
Vet att det kan verka/se ganska litet och trångt ut motför hur vi bodde tidigare, men gud vad mycket mer vi trivs i detta både jag och Dennis är så himla nöjda!!

Det känns verkligen som ett HEM, det tar 5 minuter att åka ner på byn och kanske 30 min att gå.
Känner att det inte kan bli så mycket bättre! Längtar till att få skaffa minnen och göra det ännu finare här hemma ju mer tiden går!  Det är så himla fräscht och mysigt här och vi tycker vi har en alldeles fantastisk hyresvärd som vi dessutom är granne med som har 2 underbart söta barn. Åh! Är kär i mitt hem haha :)
 
 
 
 

Knöa hian ovanvåning

Antar att en hel del är nyfikna på hur det ser ut hemma hos oss? ;) Vi är ju inte precis klara.
Men tänkte en då visa hur det ser ut just nu!
 
Sovrummet
Jag tycker verkligen vårat sovrum är superfint, visst saknas det lite detaljer och så men som det är nu så sover vi som kungar. Hihi
 
 
När man går upp för trappan så är det som en hall, rätt fram är sovrummet och snett till vänster finns detta rum. Det är knappt nå saker där inne och det får typ vara som det är till bebbson ska få ett eget rum :) Blir väl mer eller mindre som ett förråd med grejer och saker vi inte använder så länge.
 
 
 

Studentpresent!

Fick en så himla fin present av mitt hjärta seriöst! Först fick jag blommor (vilket jag ALDRIG fått förr). Hade lätt nöjt mig med det, men fick även det här fina halsbandet! Dör<3 KÄRLEK till dig min fina! 1 år firade vi förra tisdagen oxå :) (Igen) haha
 
JAG ÄLSKAR DIG MER ÄN ALLT ANNAT!
 

Studeeent!

Har ju även hunnit ta studenten jag med!
Dennis tog ledigt och hans mamma och hennes putte följde med till Gävle och tog emot mig <3 Uppskattades jätte mycket, fick en finblombukett av hjärtis och en nalle och ros av dem =) Så tacksam!
 
 
Världens bästa<3 
 
 
 
Väl hemma så kom, Rose Putte Pappa Lena Johanna Marcus Johan Loisan Bernt Peter och Amanda
fick mer presenter och även om det inte blev nå speciellt stort "firande" så var det precis som jag vela ha det, och jag fick en bra dag trots att jag inte ens tänkt varit med :)

Vecka 34

Har hunnit passera vecka 34 dessutom och tänkte slänga upp en del bilder hihi!
 
 
 
 

Lite mobilbilder från juni

 
 
Alex & Amandas skolavslutning
 
 
 

BLOGGABSTINENS!

jaaag ber så heeemskt mycket om ursäkt för denna URusla uppdatering och så kommer det tyvärr få vara ett tag. Jag har inte varit i kontakt med en dator och internet på över två veckor och vi planerar inte att skaffa det i nya huset då dom håller på att gräva fiber så vi har nog tänkt vänta tills dess. tråkigt men sant.
tänkte köra en hel del uppdateringar ikväll och lite tidsinställda medans Dennis åker cross :)
SOUNDS GOOD? 
 
Hoppas alla ni mår bra och har en fin sommar!

V33 (32+4)

Kaggens dagsform
 
& I morgon börjar föräldrautbildning, som är 4 gånger. Ska gå själv första gången så får vi se om det är nåt Dennis borde vara med på och om de är värt att ta ledigt för :)

Samma lista som för exakt 1 år sedan

Lovar du att vara ärlig? Yes of course
Du heter: Carolina
Smeknamn: Carro


Låt som när du är ledsen sörjer till?: Brukar lyssna på Petters låtar då jag är lite nere!
Beroende av: Inget
Vad får du oftast komplimanger för?: Magen just nu? Haha eller om det är komplimanger vet jag inte men :P


Brukar du skratta för dig själv?: HAHA ja
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Okej va bra :))))) vi lär fixa det så fort som mögli då :)<3<3<3<3<3
Var bor du?: Skräddrabo, men INTE länge till!;)
Trivs du där?: Ja fast jag vill flytta för det är så långt!
Äger du några converse:Nej


Sprit, cider, vin eller öl: Inget, minns typ inte ens hur det smakar :p
Brukar du bli för full: Hände förr :)
Vad har du för mobil operatör: Halebop
Är du allergisk mot något: Ja Kaviar

Har du haft sex idag: Nej
Hur svarar du i mobilen: Aa, Hej
Vem ringde du senast?: Dennis
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Det orkar ja inte skriva :P
Antal timmar sömn inatt: 6
Sov du ensam: Nej<3


Brukar du komma i tid: Ja alltid
När mår du bra: När jag är med Dennis å han är glad =)
När blev du fotad senast: Förra veckan
Hur känner du dig nu: Försöker slå tillbaks mot trötten och hungern för jag vill va glad :)
Vanligaste färg på dina kläder: Hm vet inte,svart/vit/blå
Vad tycker du om fötter: Äckliga :P

Hade du en bra kväll igår: Ja
Favorit dryck på morgonen: Vatten eller läsk så man får en typ kolsyre kick haha
Rakar du benen: Ja varje dag
När brukar du oftast gå och lägga dig: 9-10
Är du blyg?: När jag var mindre så var jag det, sen mellan 4-9 så var jag verkligen inte det, men sen jag började gymnasie och vart ganska ensam så har jag börjat blivit de igen 
Sysslar du med någon idrott: Nej
Vill du hellre ha mail än brev: Ja


Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, eller kanske inte kärlek men jag minns fortfarande första gången jag såg Dennis och undrade va de va för filur, nån vecka senare blev vi ju tillsammans :D
Har du spytt offentligt: Ja
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Komma på hur killar tänker
Är du nöjd med ditt liv: Ja det är jag!
Är du bortskämd: Nej


Vad gör du i morgon: Förhoppningvis hjälper killarna mig o FLYTTAA de stora sakerna
Vad är det värsta du vet?: Å du det är mycket. Orättvisa (djurplågeri, misshandel, våldäkt, ALLT sånt!!) SJÄLVKLART! Sen otrogna människor, och dom som raggar på dem som redan är upptagna, dem som ljuger, och så hatar jag höjder och insekter.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: OM jag har pengar så slösar jag upp dom! Haha
Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Ingen aning
Vad längtar du till?: I morgon :D
Har du bra vänner och äkta vänskap?: Nej
Vad använder du för shampoo?: Head & Shoulders hehh


Vad är det finaste du fått?: Min bebis även om den inte kikat ut än =)
Hur gammal är du: 19
Tycker du om någon just nu: JA 
Du samlar på: Inget
Gröna eller röda äppeln: Röda
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Dennis, fast om de är han ja är ledsen på brukar jag prata med mamma eller rose
Gillar du golf: Minigolf kan va kul!


Vilken tid gick du upp idag: typ inte rört mig mycket ur sängen på hela dan :P
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja
Har du strumpor på dig nu: Ja
Är det okej att gråta: Ja
När grät du senast: Hm idag tror jag haha fast de va bara för ja blev frustrerad :P

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Ge pengar till Mamma och Pappa, spara, köpa bil, shoppa lite!
Bär du glasögon eller linser: Glasögon ibland


Ringer det mycket till dig? Ne :P
Ringer du mycket? Nej hatar att prata i telefon
Hur mycket pengar har du? Så ja klarar mig.
Senast kramat och när? Dennis i morse
Vem sov du hos senast? Jeanette
Vem sov hos dig senast? Sebbe sov hos oss senast
Vem vet mest om dig? Dennis
Vem vet du mest om? Dennis kanske?
Vad ser du fram emot? I morgon, och nästa fredag och juli!
Vad vill du ha just nu? MAAAT
Vem längtar du mest efter? BEBIIIS


Vem vill du sova bredvid inatt? DENNIS<3
Vilken buss åker du oftast? 100
Vilken årstid är det nu? Sommar
Anser du dig själv snygg? Nej :o
Har du varit kär? Ja
Är du kär nu? Ja
Är du en bra partner? Ja försöker va det!
Har någon varit otrogen mot dig? Inte va jag vet?


Har någon varit otrogen mot någon , med dig? Inte vad jag vet där heller.
Har du varit otrogen? Nej inte I ett förhållande
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? Ja absolut! <3
Vad åt du senast? Chips
Har du varit på ett party? Nej. Jag har varit på flera.
Har du varit utomlands? Ja
Vad är det första du gör på morgonen? Går på toa
Vad ska du göra efter det här? Byta kläder och sminka mig

 

 

 


3 Juni

Heeej! Här har det varit lite frånvarande!
 
Tänkte börja med att säga att ni ska inte ta min depp/klago inlägg som att mitt liv suger eller att jag är olycklig! För det är jag verkligen inte, jag är och har så himla mycket att vara glad och tacksam över :)
Men ibland så spökar hormonerna och en sak blir 100 gånger värre än den egentligen är och man blir så ledsen i "Onödan" för sen när man tänker på det dagen efter så undrar man hur man tänkte igår. Haha ni känner säkert igen er, och fler såna inlägg blir det säkerligen haha! Men det är skönt att få skriva av sig, för jag står för det jag skriver och det känns verkligen så för stunden men oftast så försöker man inte tänka på det som är negativt och hur ensam man blivit OSV! Utan glädjs för det man har :)
 
Ville bara klargöra den saken. Men som sagt det är ju en blogg och jag öppnar verkligen en stor del av mig själv för er och som alla vet är inte livet alltid en dans på rosor :)
 
Nåja, 
Hade en svinan bra helg skulle jag vilja påstå!
Kommer inte riktigt ihåg VAD jag gjort men, fredags var vi ju på bal typ 10 minuter, åkte ner och åt ute på bolaget med hjärtis, han fick dricka så jag körde resten av kvällen åkte runt på äventyr med han och sebbe, var på bandy med dennis sebbe robert och ulf, o ja vi kom inte i säng försen runt klockan 3. Men det var en super bra kväll!
Lördan sov vi ända till 12 :O Åkte ner på byn och åt, hämtade upp Sebbe och Jennifer o hugo och åkte till lillbobadet, fiskade/plaskade benen, hängde hos dennis pappa, hittade på mer tok, och vips så var klockan 1 på natten o dags för sängen!
Söndan vart det att tjoa på här hemma och åka ner på byn och käka och sen snurrade vi nån timme. Kom hem runt 18, då blev de dusch och film med götta tills vi somna runt 12?
 
Hade en svinbra helg iallfall och fick himla mycket egen tid med min älskling som verkligen behövdes, kände mig som en annan människa igår, såååå himla lycklig!!!!!!<3
 
Kan inte va lätt för honom heller att vara med en floodhäst!
 
Tack för helgen allihopa <3
konstigt nog har jag typ inga bilder.. kan dock vara för att vi inte hittar nån riktigt laddare så telefon är typ död 24/7--

RSS 2.0